Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Pokersites prioriterer hobbyspillere over hajerne

888poker_mobil

Hos stort set alle pokersites har det altid været muligt at benytte sig af trackingsoftware, som Holdem manager, Pokertracker og andre lignende softwares, men mange pokersites er begyndt at gøre noget ved dette.

Da pokerboomet kom for godt 10 år siden, eksploderede antallet af pokersites og ikke mindst pokerspillere rundt om i verden. Antallet af professionelle spillere voksede naturligt nok med.

Industrien voksede med store skridt på få år og summerne der blev spillet om online gik fra at være på hygge niveau til pludselig at dreje sig om millioner af kroner. Det har dog altid stået klart at det ikke ville kunne fortsætte sådan og de seneste år, har fokus fra alle aktørerne i  pokerindustrien, været på at sikre den fortsatte udvikling, samt tiltrække og fastholde hobbyspillerne.

 

Trist udvikling

Flere og flere spillere er blevet professionelle igennem de seneste 10 år, fordi der simpelthen har været et marked til at brødføde dem. Men udviklingen de sidste 2-3 år har været at de professionelle spillere online, har forsøgt at undgå at spille i mod hinanden, men i stedet blot siddet og ventet på at der kom en hobbyspiller forbi, for at prøve at spille på en højere takst. Dette scenarie har skabt nærmest totale tørke perioder på flere pokersites for aktivitet, og det er med til at dræbe udviklingen i poker. Ingen action, ingen omsætning, ingen promovering af spillet = færre nye spillere.

Udover at mange af de dygtige pokerspillere er blevet mere selektive i deres valg af modstandere, er der også kommet flere og flere pokersoftwares på markedet og dem der var i forvejen, er blevet så gode, at de er uundværlige for mange. Det er blevet et nødvendigt værktøj for at kunne  holde styr på sine modstandere og sikre man kender deres adfærdsmønstre, næsten ned til mindste detalje.

Ovenstående er med til at gøre det næsten umuligt for en hobbyspiller at kunne tjene lidt mønt på sit pokerspil i længden, hvis ikke han benytter sig af pokersoftware, samt ligger en solid mængde tid i at studere sit pokerspil. Og den klare tendens har været, at når en hobbyspiller ikke vinder lidt en gang i mellem, så forsvinder han fra sitet, og dermed er der ikke noget at leve af for de professionelle, som også forsvinder i sidste ende. Det triste er bare at det er de professionelle, som slår deres egen indtjeningskilde ihjel, ved at agere som de gør.

 

Hobbyspilleren skal overleve

De fleste impliceret i pokerverdenen har hele tiden været enige om at hobbyspilleren, er grunden til at pokeren kan overleve online, og derfor har mange pokersites i de sidste måneder begyndt at tage nye metoder i brug, som skal gøre det lettere at være hobbyspiller og ikke føle sig jagtet af de professionelle.

Fx. har Full Tilt og Unibet Poker tilføjet en “random seat” funktion i deres cashgame spil, som gør at du som spiller ikke bare kan sætte dig ned ved det bord du har lyst til. Du vil derimod blive placeret i en kø, og så sat ned på et tilfældigt bord, uden chance for at kunne vælge placering ved bordet. Hvis man er utilfreds med sit bord, kan man rejse sig op fra bordet, men må så om bag i køen igen, hvis man fortsat ønsker at spille på dette limit.

Flere sites har også indført regler for at man ikke bare kan “side ude” ved et bord indtil der kommer en modstander man ønsker at spille i mod. Ved 10 minutters inaktivitet vil man blive smidt af bordet og skal registrere sig på ny.

 

Kampagner til hobby-niveauet

Alle sites kører nu med flere kampagner som direkte er rettet imod hobbyspillere. Flere og flere sites har også lavet ændringer i deres loyalitetsprogrammer, så det ikke kun belønner, de spillere som kan ligge en stor volume i deres spil, men i højere grad er tilpasset hobbyniveauet.

PokerStars har blandt andet de sidste par år med stor succes kørt deres hobbyturneringsserie “Micromillions” som har buy ins fra 0,01$ op til max 22$ – et niveau hvor alle kan være med.